Tehničke mogućnosti

Pokušaćemo da vam u par reči objasnimo na šta sve možete da utičete prilikom poručivanja modela kod nas.

 

Dimenzije

Po našem  mišljenju prva stavka bi bila dimenzija. Moguće je sve modele i sve forme raditi po merama koje vama odgovaraju. Dužine i širine  ležaja, troseda, dvoseda, fotelja, ugaona itd … Jedino nismo u mogućnosti da menjamo dimenzije tipskih fotelja tipa beržera i sl. i postoje neke norme kod modela na razvlačenje.

Pored dimenzija jednako bitno je i vrsta punjenja sedećih delova. U našoj ponudi trenutno Vam možemo ponuditi sunđere, žičana jezgra, džepasta jezgra, memori pene i dr.

 

Punjenja dušeka

Reč dve o sunđerima u našoj ponudi. U standardnoj ponudi imamo 32 mikrona gustine sunđera,  možete izabrati 35 sunđer sa standardnom oznakom kao i oznakom HR( hard resist) to su elastičniji sunđeri nego standardni, bez obzira što je gušći on je mekši za sedenje. Ako neke sunđere nemamo u ponudi možemo videti sa fabrikom da se nabave za vas.

Zatim je tu žičano jezgro, koje je jedno od najtraženijih ispuna modela,koja se koriste za francuske ležajeve i modele koji klijenti koriste za svakodnevno spavanje. Zavisno od modela zavisi i debljina/visina žičanog jezgra. U svim slučajevima žičano jezgro se blindira. Trakama sunđera se ispunjavaju šupljjine. Na dušecima preko 14 cm je moguće postaviti na žičano jezgro žimu (ploče presovane morske trave i kokosovog vlakna).

Pored sunđera i žičanog jezgra koja se najčešće koriste tu je i memori pena od 4 cm i 6 cm, koja se dodaje na dušeke kod francuskih kreveta. Za klijente koji vole mekše dušeke sa dobrom potporom za leđa.

Dušeci novijeg datuma su tzv. džepasta jezgra. To su dušeci minimum debljine 16 cm, na modele sa tanjim dušecima se ne mogu ugraditi. To je sunđer visoke gustine i elastičnosti u kom su otvori na svaki 6-7 cm u čiji otvore se stavlja po devet (3×3) džepasta jezgra.

 

Konstrukcije

Modeli  koji su našoj ponudi u većini prave od punog drveta, konstrukcije i nosivi dijelove su uvek od punog drveta. Nad konstrukcijom ( roštiljem od punog drveta) je takođe moguć izbor. U standardnoj ponudi se nad roštiljem  radi lesonit, pored njega naši klijenti mogu sa izaberu, gurtne (elastične široke trake), zatim  šper ploču i na modelima francuskih ležajeva se može ugraditi latoflex (drveni, ako klijent ima želju možemo proveriti da se uradi i metalni).

 

Sistemi razvlačenja

Svi modeli u svim formama se mogu razvlačiti: ugaone, ležajevi, trosedi, dvosedi i fotelje. U ponudi imamo više sistema razvlačenja.Pokušaćemo  da  ih rečima objasnimo.

 Mehanizam „Preklop“ je sistem razvlačnjenje koje se najčešće koristi. Ovo je sistem razvlačenja koji se jedini može koristiti za sve forme naših modela. Uz ovaj sistem možete razvlačiti modele prema širini  160 cm (moguće izmene) kao i da se razvlači u dužinu na 190/200 cm (moguće izmene). Ovaj sistem je praktičan jer i kod  forma koje su uske poput fotelja, dvosed i troseda (gde  pri sklopljenom stanju nije moguće koristiti za spavanje) omogućuje da ih pretvori u ležaj za spavanje.
Ovaj sistem radi po principu: iznad konstrukcije nalaze se dva dušeka (sunđer ili žičano) jedan nad drugim ( spojeni čitavom dužinom), a ispod konstrukcije je fioka (korisna fioka sa prostorom za odlaganje). Izvuče se fioka (koja ima čvrst poklopac) i na poklopac fioke prebacite se gornji deo dušeka i na taj način se  dobije dupla širina/dužina. Ovaj sistem ne zahteva nikakav mehanizam stoga nije sklon kvarovima, ne zahteva dodatan prostor, omogućuje prostor za odlaganje i dozvoljava dušeke od oko 12 cm debljine. Preporučuje se povremeno i svakodnevno spavanje. Sistem je prikazan na slikama garnitura „Maša 1 (sunđer)“, dvosed “Maša“ (žičano jezgro), fotelja „Ana“ i dr.

Mehanizam „Obaranje“ je sistem za razvlačenje koji vam omogućava sve vrste dušeka (sunđere, žičana jezgra, džepasta jezgra) , kao i dodavanje memori pene, žime. Omogućuje širinu za spavanje između 140 cm i 170 cm, dozvoljava debljine kompletnog dušeka je oko 20 cm. Takođe uz ovaj sistem imate sanduk za odlaganje čitavom dužinom od oko 20 cm. dubine. Jedina mana ovog sistema je što je predviđen za ležajeve ne za fotelje, dvosede.
Kod ovog sistema imamo dva odvojena dušeka u preseku dužine 200 cm. i širine 80 cm.(promene moguće). Jedan dušek je u stvari dušek za sedenje na ležaju  a drugi je pričvršćen na kutiju sa šarkama i podignut na taj način da obrazuje leđa  garniture. Sedeći dušek se pomoću točkića povlači po ivicama kutije za odlaganje i tako ostaje prostor da se obori na nju dušek/leđa. Obrazuje se ležaj duple širine 160cm. (moguće promene). Ovaj sistem ne zahteva nikakav mehanizam stoga nije sklon kvarovima. Sistem za razvlačenje je predviđen za svakodnevno i povremeno spavanje. Sistem je prikazan na slikama ugaona „Aleksandar 1“ (žičano jezgro), ležaj „Grof lux“(džepasto).

Mehanizam „Lift“ je sistem razvlačenja koji se momentalno najviše se ugrađuje na ugaonim garniturama. Za ovaj sistem mogu da se koriste sunđeri i žičana jezgra.
Sistem je jednostavan, ispod konstrukcije se nalazi fioka sa ugrađenim mehanizmom i dušekom od 70 cm. širine. Kad izvučemo fioku  mehanizam nam omogućuje dušek iz fioke, pod blagim uglom izdignemo i izednačimo sa sedećom površinom na taj način se obrazuje ležaj u preseku širine 150 cm.(razlikuje se zbog tipa garniture u zavisnosti od leđa garniture). Jedina mana ovog sistema je što  nema prostor za odlaganje i što je predviđen za ležajeve ne za fotelje i dvosede. Kod ovog sistema je moguće ostaviti sedeće površine pokretne, što omogućuje lakše održavanje mebla              (napraviti cibzar da se može skidati za pranje). Nedostatak sanduka za odlaganje se može rešiti kod većine ugaonih garnitura tako što se obezbediti prostor u uglu. Sistem je prikazan na slikama Ugaona „Milica“, Ležaj „Zoja 5“ i dr.

Mehanizam „Upadajući dušeci“ slično preklopu nad kostrukciom se nalaze dva dušeka sa razlikom da kod ovog sistema nisu spojeni tj.sunđeri su fleksibilni. Gornji dušek je pokretan u poptunosti. Moguće je napraviti da se mebl skida sa njega radi lakšeg održavanja. Taj pokretni dušek se jednostavno stavi u praznu fioku i tako sa dušekom ispod obrazuju ležaj od 160 cm. širok. Moguće je raditi u sunđerima i žičanom jezgru dušeke.
Ovaj sistem ne zahteva nikakav mehanizam stoga nije sklon kvarovima, ne zahteva dodatan prostor. Sistem obezbeđuje dušeke oko 14 cm. Nema prostor za odlaganje.

 

Dizajn

Pored tehničkih promena koje smo vam pokušali što detaljnije objasniti  u mogućnosti smo vam ponuditi da utičete i na sam izgled garnitue.

Kao npr. visine, širine rukonaslona, čak se i poneki oblik može promeniti, zatim to isto važi i za leđa. Garniture kod kojih ima jastuka, promene se mogu uraditi u vrsti, obliku, veličini i punoći jastuka. Zatim oblik, boji  šavova (iber, keder), kao i da se šavovi na pojedinim mestima izbegnu. U par reči napravite i dizajnirajte unikatan model po Vašoj želji.

 

Mebl

Za sam kraj smo ostavili mebl štofove. Možda i najbitniji segment. Mebl je ono što prvo uočimo kod garniture, sa njim  najviše dolazimo u dodir. Zato smo za vas izdvojili veliki izbor kvalitetnih mebl štofova renomiranih proizvođača. U ponudi imamo preko 300 vrsta mebl štofova. Svaka vrsta ima svoju paletu tonova, neki su jednobojni neki  sa dezenima. Među vrstama mebla imamo klasične mebl štofove, zatim vodoodbojne mablove kao i štofove sa kojih se sve čisti tzv. QC(quick clean), zatim mikrofibere, eko kože, kao i prirodnu kožu. Svi modelise se mogu raditi u više boja i dezena. Obojite vaš model u skladu sa vašim enterijerom i dajte jedinstveni pečat svom domu.

 

Kontakt podaci


Tel: 021/523-892

Adresa: Železnička 35, Novi Sad

Email: darijahome@gmail.com

Darija Home


Naši domovi su naše oaze, koje su nam potrebne da bi mogli da opstanemo. U njima provodimo naše dragoceno vreme, tu gradimo naše porodice kao i nas same.